Skip and go to content

Neem contact op

Heb je concrete vragen omtrent een Dupuytren behandeling, neem dan contact op door mij te bellen, te mailen of onderstaand formulier in te vullen.

Fysische Geneeskunde en Revalidatie Sportgeneeskunde
Electromyografie (EMG)

Laat me iets weten

En ik kom zo snel mogelijk bij u terug.

Dr. Philippe Catry – Antwerpen

Dr. Ph. Catry is specialist in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie, specialist in de Sportgeneeskunde verbonden aan de GZA-groep (Gasthuiszusters van Antwerpen) en werkt in het St-Vincentius ziekenhuis (Antwerpen-Centrum) en het St-Augustinus ziekenhuis (Wilrijk) dit na 10 jaar gewerkt te hebben in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Fysische geneeskunde behelst de behandeling van alle pijnklachten van het bewegingsstelsel op niet-heelkundige of niet-chirurgische wijze. Pijnklachten van gewrichten, spieren,pezen, rug of nek kunnen op deze manier worden behandeld. Voorbeelden hiervan zijn artrose, osteoporose, hernia, fibromyalgie en peesontstekingen. Wervelzuilklachten, lage rugpijn of nekpijn, interscapulaire klachten zijn frequente symptomen waarvoor patiënten raadplegen.
Als revalidatiearts zijn wij verantwoordelijk voor een revalidatieteam (kinesisten, ergotherapeuten), die op een conservatieve manier deze pathologieën op lange termijn helpen te genezen.

Electrofysiologisch onderzoek heeft als doel om ingeklemde of geïrriteerde zenuwen op te sporen door middel van EMG (Electromyografie) of SSEP(somatosensoor geëvoceerde potentialen). Het gaat dan bijvoorbeeld om tintelingen of paraesthesieën in de extremiteiten, gevoelsstoornissen of uitstraling en krachtsverminderin in armen en benen door compressie van zenuwen of zenuwwortels (lokaal of door hernia).

Specialisatie Dupuytren
Een bijzondere specialiteit van Dr. Ph. Catry is de conservatieve behandeling van de ziekte van Dupuytren door middel van percutane fasciotomie of naaldaponeurotomie met fijne naald.

Drcatry 118

Van harte welkom in onze praktijk

Drcatry 122
Drcatry 117
Gezien recidieven (opnieuw terugkomen) van de ziekte van Dupuytren vrij frequent zijn , welke behandeling ook, geniet een niet-heelkundige therapie dan ook in de meeste gevallen de voorkeur
— Dr. Catry

Dr. Philippe Catry

Specialist fysische geneeskunde en sportgeneeskunde | GZA