Dr. Philippe Catry - Antwerpen

Dr. Catry is specialist in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie, en specialist in de sportgeneeskunde, verbonden aan de GZA-groep (Gasthuiszusters van Antwerpen) en werkt in het St-Vincentius ziekenhuis (Antwerpen-centrum) en het St-Augustinus ziekenhuis (Wilrijk) dit na 10 jaar gewerkt te hebben in het Universitair ziekenhuis Antwerpen (UZA).

Fysische geneeskunde is de behandeling van alle pijnklachten van het bewegingsstelsel op niet-heelkundige of niet-chirurgische wijze. Pijnklachten van gewrichten, spieren, pezen, rug of nek kunnen op deze manier worden behandeld. Voorbeelden hiervan zijn arthrose, ostoporose, fibromyalgie en peesontstekingen.

Electrofysiologisch onderzoek heeft als doel om ingeklemde of geïrriteerde zenuwen op te sporen door middel van EMG (Electromyografisch) onderzoek of SSEP (Somatosensoor geëvoceerde potentialen). Het gaat dan bijvoorbeeld om tintelingen in de extremiteiten, gevoelsstoornissen of uitstralingen in armen of benen.

Specialisatie Dupuytren

Een bijzondere specialiteit van Dr. Catry is de conservatieve (niet-heelkundige) behandeling van de ziekte van Dupuytren (ook wel klauwhand genoemd) door middel van percutane fasciotomie of naaldaponeurotomie, een behandeling van Dupuytren waar hij meerdere jaren ervaring mee heeft.